PORC BEST

Het lekkerste varkensvlees uit de Brabantse stallen!

Porc Best varkensvlees is een kruising van het Duitse Pietran en het Landras. De varkens groeien op bij varkenshouders die met liefde hun vak uitvoeren. Er is genoeg daglicht, speeltjes en bewegingsruimte voor de varkens in de stallen. Door de langere levensduur van de varkens kan het vlees beter rijpen, wat de smaak aanzienlijk ten komt. Ook het transport naar het slachthuis geeft de varkens weinig tot geen stress, aangezien het transport maximaal 10 kilometer is.

Droog en sappig vlees tegelijk

Dit vlees is namelijk... droog. Wat is het geheim? Als u te nat vlees in de pan doet, gaat het niet bakken, maar sudderen. Het PorkBest varkensvlees heeft daarentegen minder overtollig vocht. Daardoor schroeit uw karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Zet het mes er maar eens in! Dit ‘droge en dus sappige’ vlees is te danken aan het voer dat de varkens krijgen. Ze eten geen breivoeding maar krijgen verschillende granen.

Porc Best varkensvlees in het kort

Het lekkerste varkensvlees voor fijnproevers
Droog in de pan, sappig op het bord
Uitstekende vlees/ vetverhouding en volle smaak
Afkomstig uit Brabantse stallen
Altijd vers: vandaag geslacht, morgen bij de slager
Eerlijk en duurzaam van boer tot bord

BEEF BEST

Steeds meer smaak- en kwaliteitsbewuste consumenten kiezen hiervoor het beste rundvlees: Beef Best. U hoeft geen kenner te zijn om het verschil te proeven tussen gewoon rundvlees en Beef Best rundvlees. U proeft de excellente smaak, structuur en marmering van het vlees. Kwaliteit die niet begint in uw keuken of in onze slagerij, maar waarvoor u terug moet naar de oorsprong van het vlees. Kijk mee op de boerderij en ontdek het geheim van Beef Best.

Het lekkerste rundvlees voor fijnproevers

Uitsluitend vlees van luxe vleesvee
Altijd mals en met het juiste vetrandje
Op en top Hollands van boer tot slagerij

Verantwoord, gezond én smaakvol

HOLLANDS VLEES

Beef Best rundvlees is op en top Hollands vlees. Gaat u maar na. Het is afkomstig van luxe vleesvee, dat is;

geboren bij een Nederlandse veehouder,
grootgebracht op een Nederlandse boerderij
geslacht door een Nederlandse slachterij,
uitgesneden en geleverd door een Ned. vleeshandel

Deze oorsprong is heel belangrijk. In Nederland voldoen we namelijk aan strenge eisen met betrekking tot dierwelzijn en voedselveiligheid. Voor het Beef Best vlees selecteren we de beste runderen van het Verbeterd Roodbonte ras, het Wit/Blauwe rund en de en de Blonde d’Aquitaine. Het is niet zo eenvoudig om aan dit lekkere vlees te komen: jongere runderen van deze rassen zijn schaars. Beef Best weet ze echter te vinden. Vaak bij kleinschalige agrarische bedrijven; veehouders voor wie het fokken echt een passie is.

GILDEHOEN

Het Gildehoenconcept is gericht op het dierenwelzijn voor de kippen. Lagere bezetting in de stallen en met plezier gezonde kippen houden van een langzaam groeiend kippenras. Een betaalbaar en smaakvol stukje kippenvlees voor de bewuste klant, met extra aandacht voor dier en mens.

Dierenwelzijn

De kippen groeien op bij een normaal dag-nachtritme en hebben 24 uur per dag water en voer tot hun beschikking. Het voer is 100% plantaardig, bestaat voor 70% uit granen en bevat geen groeibevorderaars. Tijdens de contolerondes wordt er extra graan gestrooid om het scharrelen te stimuleren. Balen stro op de grond zorgen voor extra afleiding in de stal.

Hubbard-ras

De kippen zijn afkomstig van het Hubbard-ras en hebben sterke genen. Door de kippen meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien, zijn ze minder gevoelig voor gezondsheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke en gezonde kippen op. Dit komt de smaak ten goede, en dat proeft u.

Minimaal tot geen antibioticagebruik

Het streven is om de kippen zonder medicijnbehandeling(en) bij de slachterij te krijgen. De eerste groepen waren helemaal antibioticavrij. De resultaten zijn dus veelbelovend. Bewust beter voor dier en mens.